Λίστα κρασιών

Στη σελίδα μας θα βρείτε μερικά από τα κρασιά μας. Αφορούν κυρίως ελληνικές γνωστές και δοκιμασμένες ποικιλίες.

Η επιλογή τους έγινε με γνώμονα το κατά πόσο ταιριάζουν με τις γευστικές επιλογές του μενού μας.

Ελπίζουμε να τα απολαύσετε όσο κι εμείς.

Υπάρχουν βέβαια κάποιοι βασικοί κανόνες για το ποιο κρασί συνοδεύει κάθε πιάτο. 

Σίγουρα όλοι έχουμε ακούσει τον γενικό κανόνα πως τα κόκκινα κρασιά συνοδεύουν κόκκινα κρέατα και σκούρες σάλτσες και πως τα λευκά κρασιά ταιριάζουν με θαλασσινά, με λευκά κρέατα και σάλτσες.

Αλήθεια είναι. 

Ένα όμως είναι σίγουρο.

Το σωστό κρασί αναδεικνύει τη γεύση κάθε πιάτου. 

Παρακάτω θα δούμε μερικούς κανόνες για το …

Πώς να επιλέξετε το κρασί σας

Με βάση το είδος του φαγητού

  • Θαλασσινά - Ψάρια και Όστρακα

    Λευκό κρασί κατά προτίμηση Ασύρτικο ή Chardonnay. Αν βέβαια δοκιμάσουμε ένα κοκκινιστό χταπόδι τότε ένα παλαιωμένο κόκκινο κρασί θα ταίριαζε απόλυτα.

  • Κόκκινα Κρέατα

    Αν μάλιστα έχουν και βαριά κόκκινη σάλτσα τότε το κόκκινο κρασί είναι "must".

  • Πικάντικα φαγητά

    Ανάλογα με τον τρόπο παρασκευής και τα υλικά τους. Αν ταιριάζουν με κόκκινο κρασί προτιμήστε κάτι φρουτώδες με λίγες ταννίνες, ενώ αν ταιριάζουν με λευκό δοκιμάστε ημίξηρο και φρουτώδες.

  • Τηγανητά ψάρια

    Ταιριάζουν με δροσερά κρασιά υψηλής οξύτητας.

  • Λιπαρά κρέατα

    Προτιμούνται τα ερυθρά κρασιά με έντονες ταννίνες (είναι συνήθως πιο στυφά) και φρουτώδη γεύση.

  • Λαδερά φαγητά

    Ταιριάζουν καλύτερα τα ροζέ κρασιά.

Με βάση το άρωμα – το χρώμα και τη γεύση του κρασιού

εδώ να θυμάστε πως “τα όμοια έλκονται”

  • Με βάση το άρωμα του κρασιού

    Όπως είπαμε και πιο πάνω ένα κόκκινο παλαιωμένο κρασί ταιριάζει περισσότερο με κυνήγι ή με σάλτσες. (Θυμηθείτε το χταποδάκι...) . Λευκό κρασί με φρουτώδες άρωμα ταιριάζει με φαγητά και φρουτοσαλάτες. Με την ίδια λογική ένα λευκό κρασί με καπνιστά αρώματα ταιριάζει περισσότερο με ψάρι και καπνιστά τυριά.

  • Με βάση το χρώμα του κρασιού

    Λευκό κρασί : ταιριάζει περισσότερο με λευκό κρέας, λευκές σάλτσες και ψάρια. Σε αντίθεση τα κόκκινα κρασιά ταιριάζουν με κόκκινο κρέας και σκούρες σάλτσες.

  • Με βάση τη γεύση του κρασιού

    Γλυκά κρασιά ταιριάζουν με γλυκά φαγητά και με επιδόρπια. Ένα κρασί μεγάλης οξύτητας θα ταίριαζε σε πιάτα με πολλά λιπαρά.

Αν μετά από όλα αυτά εξακολουθείτε να νιώθετε μπερδεμένοι μην ανησυχείτε. Γι’ αυτό είμαστε εμείς εδώ… Ρωτήστε μας.

Κτήμα Βίβλια Χώρα (Λευκό)

Ποικιλιακή σύνθεση : Ασύρτικο 40%, Sauvignon Blanc 60%.

Χαρακτηριστικά : Το πάντρεμα της κοσμοπολίτικης αρωματικής εμπειρίας με την πολυδυναμική ελληνική, δίνει ένα κρασί με έντονα φρουτώδη αρώματα που θυμίζουν εξωτικά φρούτα, ροδάκινο και εσπεριδοειδή. Η γεύση του πλούσια, δροσιστική με εξαιρετική ισορροπία, ευχάριστη οξύτητα και μεγάλη αρωματική επίγευση.

Ταιριάζει εξαιρετικά με λαδερά πιάτα πλούσια σε μυρωδικά, πίνεται σκέτο ως απεριτίφ, πλατό τυριών, ριζότο λαχανικών με φρέσκα μυρωδικά, ριζότο με θαλασσινά, ψάρι φρέσκο στη σχάρα.

Αμπελόεις Ροζέ

Ο Αμπελόεις Ροζέ οίνος είναι ένα ροζέ κρασί με την γαλλική φιλοσοφία έντονα χαραγμένη στην παραγωγή του. Το διακρίνουν τα αρώματα από φρούτα και λουλούδια. Είναι ένα κρασί που σου χαρίζει μια ωραία ισορροπία και σου προσφέρει μια μοναδική φρεσκάδα.

Χαρακτήρας: Αμυδρό ροζέ χρώμα, αρωματισμένο με κόκκινα φρούτα και λουλούδια. Ισορροπημένο και με δροσερή επίγευση.
Ποικιλία: Syrah 50% και Merlot 50%.
Κατηγορία: Ροζέ ξηρός οίνος

Lazaridis_Rose

Domaine Costa Lazaridi (Roze)

Ποικιλιακή σύνθεση : Merlot 60%, Αγιωργίτικο 20%, Grenache 20%.

Από τον πολυδύναμο Δραμινό αμπελώνα της Αδριανής επιλέχθηκαν προσεκτικά 3 ποικιλίες για να συνθέσουν το εμβληματικό αυτό ροζέ! Το κρυστάλλινα λαμπερό του χρώμα και τα σαγηνευτικά αρώματά του εντυπωσιάζουν από την πρώτη στιγμή!

Κτήμα Καρυπίδη Merlot (Κόκκινο)

Ποικιλία: Merlot 100% (Ωρίμανση σε δρυ για 12 μήνες)
Τύπος δρυός: Γαλλική
Περιορισμένη εμφιάλωση
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 18-20oC
Ελληνικό προϊόν βιολογικής γεωργίας
Χαρακτηριστικά: Βαθύ κόκκινο χρώμα με ιώδεις ανταύγειες στη νεότητά του. Πυκνό αρωματικό μπουκέτο από νότες μαρμελάδας δαμάσκηνου, σταφίδας, βιολέτας, σοκολάτας και βανίλιας.
Στο στόμα διακρίνεται για την πυκνότητα της γεύσης, τη λιπαρότητα, την πλούσια δομή, το ρωμαλέο σώμα και την ιδιαίτερη επίγευση. Ένα κρασί με μεγάλη προοπτική στο χρόνο.

savatiano-2020-mylonas-winery-

Μυλωνάς Σαβατιανό

 

 

Αχυροκίτρινο χρώμα με μαλακές πράσινες ανταύγειες, κι αρώματα εσπεριδοειδών στη μύτη, τα οποία πλαισιώνονται από γοητευτικές πινελιές λευκών ανθέων, μήλου, ροδάκινου, νότες καπνού και βοτάνων. Στόμα καλού όγκου, με ωραία αίσθηση της οξύτητας και ενδιαφέρουσα, μέτριας διάρκειας επίγευση με φρουτώδη χαρακτήρα.

vinifera-erythro_xiro_limniona_bio_750ml

Vinifera Limniona

Χρυσό Μετάλλιο στον Διεθνή Διαγωνισμό Γευσιγνωσίας της Λυών Γαλλίας το Διστομίτικο κρασί Λημνιώνα (Limniona) του Οινοποιείου VINIFERA. Με σεβασμό στις ελληνικές ποικιλίες και στην οργανική πιστοποιημένη βιολογική καλλιέργεια. Με βελούδινες ταννίνες και έντονο αρωματικό χαρακτήρα κόκκινων φρούτων (κεράσι, rasberry, φράουλα) και ξηρών καρπών αλλά και δρυός και καραμέλας. Πίνεται άνετα και μόνο του. Εξαιρετικά δροσιστικό και εύγευστο για όλες τις ώρες.

Robola

100% Ρομπόλα Κεφαλληνίας.

Ορεινοί αμπελώνες του όρους Αίνου Κεφαλονιάς σε υψόμετρο άνω των 650 μέτρων.

 Η παραγωγή περιορίζεται σε 25.000 φιάλες

Ταιριάζει με Θαλασσινά, οστρακοειδή, σούσι, λεμονάτες σάλτσες

ΑΛΚΟΟΛΗ: 13% Vol
ΣΑΚΧΑΡΑ: 1,3 gr/l
ΟΞΥΤΗΤΑ: 7,5gr/l
pH: 2,9

ovilos-regional-white-wine-of-pangeon-ktima-biblia-chora-750ml

Κτήμα Βίβλια Χώρα

Όβηλος

Συνδυασμός Ασύρτικου και Semillon, ποικιλίες  φυτεμένες στο πιο ζεστό και άγονο σημείο του αμπελώνα του Κτήματος, στις πλαγιές του Παγγαίου Όρους. Μετά από μικρής διάρκειας προζυμωτική εκχύλιση των σταφυλιών, ζυμώνεται σε δρύινα γαλλικά βαρέλια όπου και παραμένει για λίγους μήνες με τις οινολάσπες, κερδίζοντας πολυπλοκότητα και δομή. Έχει λαμπερό κίτρινο χρώμα µε ελαφρές πράσινες ανταύγειες. Σερβίρεται στους 12 οC και επιδέχεται μακρά παλαίωση τουλάχιστον 10 ετών.

Η μύτη του είναι φινετσάτη και εκφραστική, µε αρώματα βερίκοκου, μελιού, τροπικών φρούτων και εσπεριδοειδών, ξηρών καρπών και βανίλιας.

Η γεύση του πλούσια και πολύπλοκη, με ισορροπία ανάμεσα στον έντονο αρωματικό του χαρακτήρα και τη δροσιστική του οξύτητα.

Συνοδεύει μεγάλα ψητά ψάρια, ριζότο θαλασσινών , σούσι,  γεμιστή γαλοπούλα και σουφλέ τυριών.

elΕλληνικά
Μετάβαση στο περιεχόμενο