Κερκυραϊκά πιάτα

Τοπικά πιάτα, Κερκυραϊκές συνταγές, τοπικές συνταγές

Παστιτσάδα

παστιτσάδα

Πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά τοπικά πιάτα . Τσιγαρισμένο κρέας με κρεμμύδι, σκόρδο και άλλα μπαχαρικά. Τα σβήνουμε με κόκκινο κρασί.

Το κρέας (από ντόπιο κατά προτίμηση κόκορα ή μοσχάρι), μαγειρεύεται με μοσχοκάρυδο, κανέλα, δάφνη και φρεσκοκομμένη ντομάτα και ζάχαρη.

Σερβίρεται με χοντρά μακαρόνια και τριμμένο κεφαλοτύρι.

Σοφρίτο

 

Από τις νοστιμότερες Κερκυραϊκές συνταγές.

Πασίγνωστο Κερκυραϊκό φαγητό από λεπτές φέτες μοσχαρίσιου κρέατος, αλευρωμένες οι οποίες μαγειρεύονται με άσπρη σάλτσα από ψιλοκομμένα σκόρδο, μαϊντανό, πιπέρι, αλάτι, ξύδι και άσπρο κρασί.

Σερβίρεται συνήθως με πουρέ πατάτας.

Τσιγαρέλι

Κερκυραϊκός κρασομεζές

Αυτός ο γευστικότατος κρασομεζές περιλαμβάνει τσιγαρισμένα αγριόχορτα με κρεμμύδι και σκόρδο ψιλοκομμένα, ντομάτα, αλάτι και κοκκινοπίπερο. Από τις τοπικές συνταγές που θα σας μείνουν αξέχαστες… με το κατάλληλο κρασί.

Χάρτης Κέρκυρας
elΕλληνικά
Μετάβαση στο περιεχόμενο